Træn på din cykel hjemme – Brug hometrainer

Vær social hjemmefra med Hometrainer og ZWIFT!

Vi befinder os alle i en situation, der gør hverdagen og vores samfund anderledes. 

Mulighederne for at være social er ændret drastisk, mange arbejder hjemmefra og har det meste af sin kontakt digitalt online.

Flere og flere får også det bedste cykelmæssige ud af situationen, ved at rykke deres fællestræninger indendøre. På platforme som ZWIFT, har du mulighed for at træne med dem du plejer at træne med, samtidig med at du kan cykle med tusindvis af mennesker fra hele verden. 

En platform som ZWIFT giver dig massere af muligheder, for at holde træningen ved lige og være social samtidig.

Når du kører med andre, skal du træde færre watt end den der kører foran dig, ZWIFT simuler dermed effekten af at ligge i læ bag en rytter ude på vejene. 

Der er rig mulighed for at lave træningsprogrammer, så du får kørt dine sædvanelige intervaller. ZWIFT kan med den rigtige træner køre ERG-mode, så den tilpasser hårdheden af at træde til, hvis du eksempelvis skal køre op ad en bakke i ZWIFT. 

Hvad skal jeg bruge for at kunne køre på ZWIFT?

Der er flere forskellige muligheder, for at få adgang til ZWIFT. 

Vi vil råde dig til at anskaffe en hometrainer, du kan sætte din cykel på. Her er det vigtigt, at din hometrainer kan tilsluttes enten med Bluetooth eller ANT+ (kræver seperat ANT+ stik til din computer). Ved Bluetooth kan du også tilslutte direkte, enten til en tablet, mobil eller computer.

Hvilken type hometrainer skal jeg vælge?

Der er to primære hometrainer, at vælge imellem når du gerne vil have adgang til at bruge en platform som ZWIFT. 

Her snakker vi om direct drive eller “wheel on” hometrainer. Direct drive tager du baghjulet af, og monterer den direkte på. En wheel on hometrainer sætter du din cykel direkte i hometraineren, og kører altså dækket rundt som normalt. 

Direct Drive er en dyrere løsning end Wheel On modeller, dog får du væsentlige fordele ved Direct Drive modellerne, som de mere budgetvenlige Wheel On ikke tilbyder. Du slider ikke på dæk ved brug af Direct Drive, og den er væsentlig mere støjsvag end en Wheel On model. Nogle kan opleve, at bagdækket “glider rundt” i en Wheel On model, når man giver gas. 

Til Wheel On modeller, anbefales det at få et specifikt hometrainer dæk, så du ikke slider unødigt meget på dine normale dæk samt hometraineren. Det vigtigste i forhold til at bruge ZWIFT er dog stadigvæk, at den kan tilsluttes enten via Bluetooth eller ANT+. 

 

Wheel on hometrainer

Eksempel:

Elite Qubo Smart Hometrainer Bluetooth ANT+

“Wheel on” SMART hometrainer fra ELITE, der tillader ANT+ og Bluetooth tilslutning. Der anbefales at bruge dæk specifikt udviklet til hometrainer. Eksempel på et dæk der kan bruges som indendørs hometrainer dæk: 

SCHWALBE 700X23C PER INSIDER BLÅ (KUN INDENDØRS)
 
 • Kan bruges til både racercykler, mountainbikes og andre typer.
 • Kan bruges til dæk mellem 24″ og 29″
 • Kan køre op til 60 km/t eller 1200watt.
 • Medfølgende justeringsskifter kan justere mellem 8 forskellige modstandsniveauer

Direct Drive hometrainer

Eksempel:

ELITE SUITO INTERAKTIV TRAINER HOMETRAINER – MEDFØLGER RISER BLOCK & 11 SPEED KASSETTE

Plug-n-play hometrainer fra Elite, der er klar til at køre online på Zwift, eller diverse andre platforme. Hometraineren medfølger en 11 speed 105 kassette, 11-28, som er formonteret.

Derudover medfølger træneren en “Riser Block”, der holder forhjulet på plads, mens du træner. Denne hometrainer fra Elite tager dermed under 5 minutter at sætte op. Suito hometrainer kommer med allerede påsatte ben, der slåes ud for at give ekstra stabilitet.

 

 • Max power: 1900watt ved 40 km/t, 2900watt ved 60 km/t
 • Akkurathed: 2.5%
 • Passer med: 130/135 QR, 142×12 thru-axle. Adaptere medfølger
 • Stigning simulering: 15%
 • Kan tilsluttes: ANT+ FE-C, ANT +Power, ANT+ Speed & Cadence, Bluetooth FTMS (Trainer Control), Bluetooth Power, Bluetooth Speed & Cadence
 • Utrolig lydsvag – skaber ingen gener for hverken dig eller andre, når du træner
 • Medfølger 1 måneds gratis ZWIFT abonnement
 • Vægt: 14.5kg