El-cykelguide

Spar massere af penge

Man kan spare en del penge ved at vælge elcyklen frem for bilen. Det koster under 1 krone at oplade batteriet til en elcykel. Den skal også til service og holdes ved lige, men det er meget billigere end at køre bilen på værksted. Når man vælger elcyklen sparer man også penge til benzin, forsikringer og afgifter. De faste daglige udgifter på en elcykel er så lave, at det også er billigere end offentlig transport. Husk dog at reparationer af en elcykel er dyrere end af en almindelig cykel. Du kan stadig få kørselsfradrag og kilometergodtgørelse selvom du cykler. Du skal bare have 12 kilometer på arbejde. Når du fx kører ud til kunder på din elcykel, kan du få skattefri betaling for de kilometer du cykler.

Skån miljøet

Du kan skære mindst 90 % af din CO2-udledning ved at tage elcyklen i stedet for bilen. En mellemklasse bil udleder i gennemsnittet 132 gram CO2 pr. kilometer. En elcykel udleder kun cirka 12 gram CO2 pr. kilometer. Man bliver også selv mindre udsat for udstødningsgasser når du cykler, i stedet for at sidde i bilen hvor ventilationssytemet trækker andre billers udstødning med ind i kabinen.

Vælg den rigtige Elcykel

Når man skal vælge elcykel, er der flere ting som man skal overveje inden man træffer sin beslutning. Når man skal vælge motor og batteri så skal man tænke over hvor langt man skal kører og om man har nok kræfter til at træde i pedalerne. Hvis man skal cykle meget og har kræft i benet, så skal man nok vælge en baghjulsmotor med et stort batteri som giver dig hjælp når der er brug for det og med dens store batteri holder den længere. Hvis man skal have støtte af en motor det meste af sine cykelturer, så skal man vælge en forhjulsmotor som trækker dig frem og måler hvor meget hjælp den skal yde ud fra hvor mange omdrejninger i pedalerne der er. Derfor er en forhjulsmotor ikke afhængig af hvor mange kræfter du har i benene. Hvis du gerne vil have en motor med god vægtfordeling, naturlig fornemmelse og nem adgang til at lappe dæk, så er det en centermotor man skal vælge. Centermotoren sidder omkring kranken og trækker i pedalerne når du træder. Det er for mange den mest naturlige følelse.

De 9 værste ting ved at have en elcykel

  1. Din bil kommer til at savne dig
  2. Du sparer mange penge, som du ikke ved hvad du skal bruge på
  3. Du må undvære at holde i lange bilkøer
  4. Bakker og modvind er ikke længere noget at brokke sig over
  5. Du risikerer at udsætte den globale opvarmning - og her er jo koldt nok!
  6. Du bliver så sund og lækker, at du skal cykle hurtigere for at undgå bejlere
  7. Du vil få misundelige blikke fra andre cyklister
  8. Dine omgivelser bliver trætte af dit høje energiniveau
  9. Du risikerer at udvikle et grimt hyæne grin når du overhaler motionscyklister op ad bakke